Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Менхай, |
Цей темний Шу Пуер 2012 року створено із сировини, зібраної зі столітніх високогірних чайних дерев провінції Юньнань. Виробництво здійснювалось під пильним наглядом досвідчених чайних майстрів за класичними технологіями ферментації. Це постферментований Шу Пуер, який пройшов дві стадії окислення. Цедра мандарина, безсумнівно, натуральний і корисний продукт, який гарно поєднався з Шу Пуером.
Чим відрізняється смак чаю в мандарині та як його пити – читайте далі.
Провінція Юньнань як епіцентр виготовлення чаю
На «Землі вічної весни» панують ідеальні умови для буйного росту чайних садів – тропічний мусонний клімат, багаті опади та родючі ґрунти. Хоча інколи трапляються різкі температурні перепади – спекотні сухі дні змінюються туманними ночами, а загалом панує тепла й волога погода.
Юньнань – «Земля вічної весни»
Більшу частину провінції (84%) займають гірські масиви із середньою висотою близько 2000 метрів, проте є також долини й пагорби. Регіон багатий на водні ресурси – тут розташовано численні річки та 37 прісноводних озер.
Південнокитайські цитрусові з містечка Сіньхуей
Cіньхуейська мандаринова шкірка має багатовікову історію. Бере свій початок ще з часів династії Сун, понад 900 років тому. За династії Юань вона стала одним з відомих товарів, які використовували як ліки.
У періоди династій Мін та Цін виробництво мандаринової шкірки в Сіньхуеї здобуло високу репутацію завдяки розвиненій місцевій соняшниковій промисловості. Торговці Сіньхуею використовували зручне транспортне сполучення для продажу великих обсягів мандаринової шкірки в інших провінціях.
Китайська картина часів династії Сун «Зображення зелених мандаринів» | Кажуть, що в будь-якому місці Сіньхуею, де відкривається вид на вежу Сюн, виробляють високоякісну мандаринову шкірку |
Легенда про зародження мандаринової ери в Сіньхуей
Пара феніксів, зачарована краєвидами цієї місцини, забула про своє завдання принести на небо кісточки мандаринів для посадки. Повертаючись, вони впустили декілька на гору. З них виросли дерева. Місцеві жителі високо оцінили цінні властивості шкірки плодів і почали масово вирощувати «дари богів із небес».
Процес виготовлення Шу Пуеру в мандарині
Після дозрівання чайного листя його не пресували, а помістили всередину підв’яленого зеленого мандарина, попередньо вичистивши з нього м'якоть. Під час останнього висушування сухого листя в мандарині, воно увібрало зі шкірки цитруса всі ефірні олії та корисні речовини.
Особливості заварювання та смако-ароматичні відчуття
Процес заварювання цього Шу Пуеру такий ж унікальний, як і його вигляд. Спочатку чудернацько оформлені чайні листочки заливають окропом разом із мандариновою шкіркою. Через це цитрусові ноти збагачують оксамитово-терпкий смак яскравими відтінками, делікатною гірчинкою на кінчику язика та підсиленою солодкістю.
Але після заварювання відкриваються ноти лісової свіжості та соснової кори. Цедра не дає гіркоти, навпаки – залишає приємне солодке відлуння. Колір настою – теплий бурштиновий. Навіть узимку цей чай дозволяє думками поринути в літні дні. Шу Пуер у мандарині зі столітніх дерев – ідеальний варіант для чайних церемоній, пригощання гостей чи щоденного вжитку.
Шу Пуер у мандарині = подвійна користь
- Сприяє кращій перетравлюваності їжі, виступає помічником при отруєннях, колітах та гастритах.
- Покращує розумові здібності, пам'ять, корисний для інтелектуальної праці.
- При регулярному вживанні нормалізує масу тіла, пришвидшує метаболічні процеси.
- Виводить шлаки з лімфи, стабілізує рівень цукру в крові.
- Зміцнює імунну систему організму.
- Наповнює бадьорістю та життєвими силами, утихомирює нерви, піднімає настрій.
- Зміцнює серцеві м'язи і судини, врівноважує тиск.
- Багатий на антиоксиданти (вітаміни С і Е). Поліпшує стан шкіри, надає їй сяйва, уповільнює старіння.
- Помічний для зігрівання в холодну пору, активізує кровообіг.